Atakent Kapalı Pazar Yeri açık otoparkı, Na-De Elektronik güneş enerjisi sistemleri ile aydınlanıyor. Otopark, ihtiyaç duyulan aydınlatma için kendi kendine yetebilen ve elektrik faturası harcaması olmayan bir alan haline getirildi.

Çorlu Belediyesi, Na-De Elektronik Güneş Enerjisi Sistemleri ile Aydınlanıyor

Projede, DMY Grup firmalarından Na-De Elektronik olarak tasarladığımız Kompak dizayn “All-In-One” dizayn yüksek verimli Solar Aydınlatma ürünü SavLight-65 kullanıldı.

10 adet tek konsol ve 7m uzunluğundaki direklerin üzerinde 40W tüketim yaparak max. 6500 Lumen çıkış veren SavLight-65 ile 9000 m² alan aydınlanıyor. SavLight-65 ‘te verimi min.%21.5 olan 5 Buslı Barlı özel tasarım Mono Kristal Güneş Paneli kullanılmıştır.

Akıllı şarj kontrol cihazı ile aydınlatma yoğunluğu, istenilen performansta hareket sensoru ile çalışacak şekilde ayarlanıp, pil grubunu da kontrol ederek ekstra enerji tasarrufu sağlamaktadır. SavLight, estetik tasarımı ile çevre mimarisine uyum sağlıyor, LiFePO4 tip akü grubu ile Gel Akü ve Lityum-iyon tip akülere kıyasla çok daha fazla ömür ve performans sunuyor.

SavLight, engellenen karbon salınımı ve geri dönüşüme uygun oluşu ile doğa dostudur.

Çorlu Belediyesi, Na-De Elektronik Güneş Enerjisi Sistemleri ile Aydınlanıyor

Bir adet SavLight kullanımı yılda 30 Ağacı kurtarır!
Konuyla ilgili olarak, Çorlu Belediyesi resmi web sitesinde yayınlanan haberde röportaj veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Otopark aydınlatması için alana yeni nesil 10 adet 7 metre uzunluğunda aydınlatma direği diktik ve bu direklerin üzerine kendinden güneş panelli 40 W aydınlatma armatürleri yerleştirildi. Böylelikle elektrik sarfiyatının önüne geçilerek tasarruf etmiş olduk. Alanın büyüklüğü 9 bin metrekare. Bundan böyle bu gibi projelerde, projenin büyüklüğüne göre güneş enerji veya rüzgar santrali çalışmalarımız olacak. Böylelikle insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik anlayışıyla, halk ve çevre odaklı, çağdaş belediyecilik hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çorlu Belediyesi, Na-De Elektronik Güneş Enerjisi Sistemleri ile Aydınlanıyor